Vilka är vi

Vi skapade Matteklubben med visionen om att alla barn ska tycka om matematik. Matteklubben ska visa matematik på ett annat sätt, genom spel och lek guidar vi i matematikens spännande värld!

IT-klubben startar vi 2017 tillsammans med Digitala Diaz, Patricia Diaz och Camilla Diaz. Det är den bästa matchen man kan drömma om. Marie och Annika har sin kompetens och erfarenhet utifrån över 100  utbildningar som vi har haft med Matteklubben medan Patricia och Camilla tar fram övningar och skriver lärarhandledning kopplad till digitala verktyg som är deras specialitet. De är också pedagogiskt ansvariga för IT-klubben.

Foto: Kristina Alexandersson

Marie Eneqvist

Marie är den som du kontaktar om du har frågor om utbildningen eller vill veta mer om våra upplägg. Marie har tidigare arbetat som försäljningschef på Electrolux och är trebarnsmamma. Inom matematik så är det ekvationer och problemlösning som hon gillar mest. Marie är också en av grundarna till företaget.

Annika Faxander

Annika är den som svarar på frågor om allt annat. Kanske är du en reporter och vill skriva om Matteklubben eller undrar över vårt material. Annika är trebarnsmamma med stor erfarenhet inom affärsutveckling och redovisning. Hon gillar kalkyler, budgetar och kluriga mattegåtor och är en av grundarna till företaget.

Camilla Askebäck Diaz

Camilla arbetar som förstelärare i digitala verktyg samt Ma/NO-lärare på Södermalmsskolan i Stockholm. Utbildningskonsult, även Apple Education Trainer-certifierad konsult för TÄNK OM, medförfattare till ”Surfplatta i undervisningen” (Natur & Kultur, 2015) och ”Vi får det att funka” (LR, 2016). Utsedd till ”Sveriges Bästa Lärare 2016” av Sydsvenska Handelskammaren.

Patricia Diaz

Patricia är lärare i engelska och spanska, utbildningskonsult, föreläsare och författare till ”Webben i undervisningen – digitala verktyg och sociala medier för lärande” & ”Arbeta formativt med digitala verktyg” (Studentlitteratur, 2012 resp 2014). Har varit med och utvecklat webbkurser om sociala medier för NE.se och är även medförfattare till Skolverkets nylanserade lärportal för digitalisering.